astn.be BV
Uw satelliet TV partner

astn.be is gespecialiseerd in het plaatsen van kopstations voor ontvangst via satelliet of DVB-T (digitaal via ether) en digitaal verspreiding via een coaxiaal (DVB-C of DVB-T, afhankelijk het type TV op de kamers) of IPTV (data netwerk).

De zenderkeuze vrijheid en het grote aanbod van binnen- en buitenlandse zenders zijn de grote troeven in de satelliet ontvangst.

Kabel distributie en IPTV aanbieders hebben een beperkt aanbod voor een geselecteerd publiek. Vaak is deze enkel gericht op de inwoners van het land waar ze hun diensten aanbieden, met een uitzondering van een aantal zenders van buurlanden. Met satelliet ontvangt U een brede selectie van TV zenders uit verschillende landen. Het grote deel van deze zenders zijn dan ook gratis te ontvangen. Wat bij Kabel en IPTV aanbieder meestal in een extra betaalpakket zit.

Zenders van buurlanden Frankrijk (TF1, France 2, France 3, France 4, France 5,…), Duitsland (Das Erste, ZDF, WDR, RTL, RTL 2,…), Engeland (BBC 1, BBC 2, BBC 4, ITV 1, ITV 2,…) Zijn meestal in HD en gratis beschikbaar. Ook nieuws zenders zoals CNN, Euronews, BBC News, Sky News, CNBC Europe, France 24, Russia Today,… zijn gratis beschikbaar. Uw jaarlijkse kost kan dus tot een minimum gedrukt worden.

Hospitality Solutions

Sinds 2009

Indien uw vestiging kort bij de Nederlandse grens is, kan NPO 1, NPO 2, NPO 3 via DVB-T in HD gratis ontvangen worden.

astn.be is tevens distributeur voor België van het Zwitserse merk Axing. Wij werken dan ook nauw samen om u en uw gasten het beste te bieden op gebied van TV ervaring.

Kortom voor alles op gebied van TV ontvangst en distributie op Uw infrastructuur biedt astn.be een oplossing.

Doelgroepen
Satelliet tv

Satelliet ontvangst is met de komst van TV Vlaanderen sterk gegroeid in België. TV Vlaanderen heeft voor een sterk aanbod van Vlaamse, Waalse en tal van thema zenders gezorgd. Dit naast het grote aanbod van gratis te ontvangen zenders, maakt satelliet ontvangst nu ook aantrekkelijk voor de Belgische markt.

Hotel, Camping, Bungalowpark

Maken meestal gebruik van een CATV (Community Antenna Television) systeem. Dit coaxiale netwerk kan perfect gebruikt worden als U voor SMATV kiest. Als U denkt aan totale vernieuwing of ingeval van nieuwbouw, kan U door middel van andere coaxiaal kabel te gebruiken en de structuur aan te passen, Uw coaxiale netwerk klaar maken voor een GSO (Gereed voor Satelliet Ontvangst) die U al dan niet naast een CATV, SMATV of DVB-T kan aanbieden aan Uw gasten. Beide systemen kunnen perfect over 1 coaxiaale kabel lopen.

Appartementen

Vaak heeft men bij appartementen een wildgroei van schotel antennes aan de gevels en balkons. Dit is perfect te voorkomen door middel van een GSO. Als eigenaar van het gebouw heeft U een idee van de nationaliteit van Uw huurders. Met deze gegevens kunnen wij U een flexibel systeem aanbieden. Dat zowel de locale TV aanbieder (bv. Telenet) als ook een satelliet systeem van 1 of meerdere schotel antennes (naargelang de diversiteit van Uw huurders) dat uit het zicht op het dak geïnstalleerd staat. De huurder hoeft dan enkel een voor zijn keuze van Provider bestemde satelliet ontvanger te plaatsen (al dan niet met betaalkaart) om zijn zenderkeuze te kunnen ontvangen op zijn TV. Het plaatsen van een schotel antenne aan gevel of balkon wordt zo overbodig en komt het uitzicht van Uw gebouw ten goede, tevens maakt U Uw appartementen aantrekkelijker vergeleken met appartementen die niet zijn uitgerust met een GSO.