Oplossingen

De verschillende satelliet ontvangst oplossingen die wij bieden. De installatie wordt steeds aan de node van de klant aangepast. Contacteer ons voor een oplossing op maat voor Uw behoeften of de behoeften van Uw klant(en).

Meerdere gebruikers met meerdere satelliet posities: Dit noemt men een GSO (Gereed voor Satelliet Ontvangst). Meerdere gebruikers in bv. een appartement gebouw of een camping waar dan bij elke TV een satelliet ontvanger wordt geplaatst, indien de TV niet is uitgerust met een satelliet tuner. Op deze manier geef je elke gebruiker de vrijheid van alle zenders op de voorhanden zijnde satelliet posities te ontvangen. Voordeel vergeleken met een CATV (Teledistributie netwerk zoals bv. Telenet) is het grote aantal zenders. Bij een CATV heb je een beperking van het aantal zenders. Bij een GSO is dit technisch onbeperkt. Raadpleeg ons voor U begint aan de bekabeling in de appartementen. Dit kan gecombineerd worden met DVB-T ontvangst of met een teledistributie aanbieder zoals bv. Telenet. Beide diensten lopen dan over 1 coaxiaal kabel tot aan de TV waar het aan de muur outlet wordt gesplitst in een aansluiting voor de satelliet tuner en een aansluiting voor de TV.

CATV/SMATV installatie: CATV staat voor Community Antenna Television. SMATV staat voor Satellite Master Antenna Television. Geselecteerd aantal zenders van satelliet die in een kopstation gemoduleerd worden (technisch beperkt tot 100 zenders bij analoog doorgifte. Bij dititale doorgifte 100 digitale transponders (1 transponder draagt meerder zenders, afhankelijk van de technologie DVB-T / DVB-C en afhankelijk van de door de zender gebruikte bandbreedte)) en op een teledistributie netwerk worden doorgegeven aan een onbeperkt aantal gebruikers. bv. hotels, motels, campings, appartementen, bungalow parken, …

IPTV installatie: Deze technologie bied U een onberperkt aantal zenders die U kunt aanbieden. Ook hier komt de content van satelliet, DVB-T (RTBF, NPO (Nederland), TNT (Frankrijk)), de modulatie gebeurt aan het kopstation naar IPTV en gaat zo over het IP netwerk, het zij bekabeld of draadloos naar het eindgebruiker toestellen (TV, laptop, tablet of Smartphone). De voordelen van deze technologie liggen dan ook voor de hand.

Projecten

Recent

DVB-C Kopstation

Met 4 schotelantennes en 2 DVB-T/T2 antennes wordt de digitaal content voor dit hotel ontvangen. Het kopstation met 106 zenders waarvan 80 TV (26 in HD) en 26 Radio zenders. De locatie is ook uitgerust met Philips Hotel TV die de content digitaal ontvangen. De Philips hotel TV’s worden met CMND beheerd. Heel deze site is vanop afstand bedienbaar.

GSO

Dit appartementsgebouw is uitgerust met ontvangst van de 4 belangrijkste satelliet posities waar TV Vlaanderen en CanalDigitaal op actief zijn (Astra 19.2° oost en Astra 23.5° oost) en Astra 28.2 ° oost (voor Engelse zenders) en Hotbird 13° oost (voor Italiaanse zenders). Bewoners van dit gebouw hebben de keuze vrijheid tussen IPTV, Kabel TV en Satelliet TV. Het netwerk is voorzien om zowel Kabel TV, Kabel Internet, Kabel Telefonie als ook Satelliet TV in de appartementen aan te bieden.